به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ،محمد جمالی در گفتگوی زنده تلویزیونی در شبکه استانی دنا با بیان اینکه هدایت تحصیلی و انتخاب پایه نهم از اهمیت رشته بسیار بالایی دارد گفت: دانش آموزان پایه نهم پر از انرژی، خلاقیت و استعدادهای نهفته هستند، که هستند. باید هر کدام از این استعدادها را کشف و دانش آموز را در پی آن علایق و استعداد متمرکز کرد، و راه درست و صحیح را به آن نشان داد.
محمد جمالی با ارئه آماری از تکمیل فرم هدایت تحصیلی دانشجویان پایه نهم استان برای انتخاب رشته تحصیلی در دوره متوسطه افزود:۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر آموزش پایه نهم در استان این فرم دانش را تکمیل کردند.
وی سوابق تحصیلی،علاقه و استعداد را در انتخاب رشته و هدایت درست تحصیلی دانشجویان پایه نهم اثرگذار دانستند و گفت:خانواده ها باید زمینه شناخت بهتر فرزندان خود را برای انتخاب رشته تحصیلی فراهم کنند.
یکی از مهمترین و سرنوشت سازترین مراحل زندگی دانشآموزان را انتخاب رشته در دوره متوسطه برشمرد و افزودن: بسیاری از دانشآموزان پایه نهم هرساله برای انتخاب رشته سردرگرمی و استرس میشوند و از آنجایی که هر کدام از این رشتهها را در آینده انتخاب میکنند. دانشآموزان ایجاد میکنند باید بسیار مراقب باشند.
معاون آموزش متوسطه ادارات کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه سخنانش گفت : خیلی از دانش آموزان در طول سال های اخیر رشته تجربی را انتخاب می کنند این در حالی است که پارسال از هر ۱۰۶ نفر دانش آموز رشته تجربی تنها یک نفر در رشته است. پزشکی قبول می شود.
وی تحصیل در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش را با زمینه مناسب برای ضمانت شغلی دانش آموزان آینده دانستند و اضافه کردند:آنها بواسطه حرفه و مهارت هایی هستند که در این رشته و مراکز، فرا می گیرند به راحتی می توانند جذب شوند و وارد بازار شوند. کار می شوند.
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد، جمالی این سخنان را در حالی در شبکه دنا بیان کرد که یکبار دیگر به مشکلات انتخاب رشته به خانواده ها هشدار داده و خواستار دقت بیشتر در این زمینه بود.
محمد جمالی در کارگاه آموزشی مدارس متوسطه مدیران و مشاوران مشاور متوازن رشتهها یا همان هدایت تحصیلی، که در سالن اجتماعات اداره آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد برگزار میشود، در مورد تبعات گر زیاد به رشته تجربی هشدار داد و گفت: وزارت تکالیفی. را به عنوان توازن رشتههای مشخص میکند که باید انجام شود، در حالی که در رشتههای خاص گرایش به رشتهها تقریباً از ۴ درصد در رشته ریاضی، ۲۲ درصد در رشتههای فنی و حرفهای، ۵۱ درصد علوم انسانی و بقیه در رشتههای تجربی هستند.
معاونت آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش گفت: ۱۴ هزارنفر فقط در رشته تجربی از کنکور باز میمانند در حالی که در رشته انسانی هم خود مصیبتی است.
جمالی به نقش مدیران و مشاورین در توازن رشته های اشاره کرد و بیان کرد : مدیر باید تاثیرگذاری بر دانش آموز داشته باشد و اینکه مدیری بگوید تاثیر ندارد، حرف قشنگی نیست. هر فرهنگ غالب جامعه و خود خانواده برای تصمیم گیری دانش آموز در انتخاب رشته تحصیلی نقش دارند، اما مدیر و مشاور هم باید تلاش کنند که در این خصوص چند تعیین کننده باشند.
وی با اشاره به سیاستهای آموزشی گفت: اجباری در کار نیست، اما ما باید مسیر را تبیین کنیم. شرایط فعلی ایجاد میکند که مسیر تغییر کند و دانشآموزان به سمت دو رشته ریاضی و فنی و حرفهای سوق میشوند.
جمالی با ارائه نگاهی آماری و مقایسههای نسبت به درصد گرایش به رشتههای تحصیلی، بیان کرد: میانگین کشوری در رشته فنی و حرفهای ۳۸ درصد است، اما در استان ما این عدد ۲۳ درصد دانشآموزان است که باید با برنامه و تلاش همکاران این عدد را بررسی کنند. تغییر کند.
وی گفت: در سال گذشته در شهرستان بویراحمد از حدود ۳هزار و ۹۰۰ دانش آموز چیزی حدود هشتصد و ۸۰ نفر در رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش ثبت نام کرده اند که نشان دهنده این است، باید مدیران مقطع متوسطه اول و مشاوران بیشتر را جستجو کنند. انجام دهنده. ضمن اینکه امیدواریم با سیاستهای مشارکتی در شهرستان بویراحمد این وضعیت تغییر کند و قدم مثبتی برداریم.
جمالی با بیان اینکه ما باید جذابیتهایی را در جهت استقبال دانشآموزان از رشتههای فنی و حرفهای و کار و دانش در هنرستانها ایجاد کنیم، گفت: تیم موفق جدید در اداره کل با مدیر کل برنامههایی برای تغییر این شاخصها داریم که امیدواریم موفقیتهای خوبی داشته باشند. .