گفت وگو با کوروش اصلی، مدیر عامل شرکت رسام راشای ویرا
، (اخبار رسمی):
این سامانه به دلیل داشتن نگاه نو به مقوله برنامه ماهیانه پرستاری نیاز به ساختن در میان مدیران تصمیم گیری حوزه درمان را دارد که نشان دهنده ایران هلث تختی مناسب جهت ارائه امکانات سیستم کاربردی شیفت نگار ارائه میآورد.
کوروش اصلی، مدیر عامل شرکت رسام راشای ویرا، دارای مدرک کارشناسی بیهوشی با بیش از ۲۰ سال سابقه کار در مراکز درمانی دولتی و خصوصی است که اقدام به طراحی و اجرای اولین سامانه اتوماسیون برنامه ماهیانه پرستاری در کشور می کند. در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی ایران هلث که از سوم تا ششم خرداد در تهران با حضور شرکتهای داخلی و خارجی برگزار میشود، درباره فعالیتهای شرکت رسام راشای ویرا با وی گفت و بیان کرد که میخواند:.
لطفاً به عنوان اولین سوال درباره شرکت و فعالیتهای آن توضیح دهید.
این شرکت در مرداد ماه سال ۱۴۰۰ تاسیس و اولین قرارداد راه اندازی سامانه شیفت نگار را در بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی میلاد ارومیه در دی ماه همان سال منعقد کرد که با استقبال خوبی مواجه شد.
هدف اصلی شرکت رسام راشای ویرا چگونه میتوانم توصیف کنم؟ سامانه شیفت نگار چگونه عمل میکند؟
این شرکت در بستر سامانه شیفت تصمیم به هوشمندسازی کامل مقوله برنامه ماهیانه پرستاری در بیمارستان ها و برنامه های ماهیانه سایر مراکز مانند پالایشگاه ها، کارخانجات صنعتی و … دارد. سامانه شی یک سامانه کاملا پویا و دارای ویژگی های متعددی است که هریک از کاربران به نوبه خود در برنامه ماهیانه خود را تحت تأثیر قرار می دهد. این سامانه ابزارها و امکانات متنوع را در اختیار کاربران با دسترسی به سطوح مختلف در جهت امور مختلف به مرکزیت برنامه ماهیانه پرستاری قرار می دهد.
آیا در این زمینه با چالشهایی هم رو به رو بوده اید؟
بدیهی است که این سامانه در ابتدای راه پیچ وخمی قرار دارد و با چالشهای گوناگونی روبه روست.
مزیت های این سامانه نسبت به موارد مشابه را در چه مواردی میتوان خلاصه کرد؟
مزیت های سامانه شیفت نگار نسبت به سایر سامانه های مشابه موجود به شرح زیر است:
- امکان آرشیو سازی کامل برنامه ماهیانه پرستاری در بیمارستان و دانشگاه.
- دسترسی به آخرین تغییرات برنامه به صورت آنلاین.
- امکان ثبت و اعمال در برنامه های درخواست آف و جابه جایی با کلیه سلسله مراتب ها به صورت آنلاین.
- نگاه مدیریتی و نه مالی به مقوله برنامه ماهیانه پرستاری.
- پویایی و دینامیک بودن .
- منطبق بودن بر فرآیندهای موجود.
- رابط کاربری کاملا آشنا.
- تعداد کاربر بالا(کلیه پرسنل بیمارستان)
- امکان سازماندهی خود
- امکان مدیریت برنامه کد احیا.
- امکان درج تقسیم کار درون بخشی.
- مرکز پیام جهت اطلاع رسانی در مواقع عادی و بحرانها.
- ماژول نظرسنجی و آزمون ساز .
- ماژول پیشنهادات و انتقادات و درج گزارش خطای بی نام.
- توجه کافی به نیازهای روانشناختی برنامه ماهیانه پرستاری.
فکر می کنید ایران هلث محل مناسبی برای ارائه این محصول است؟
این سامانه به دلیل داشتن نگاه نو به مقوله برنامه ماهیانه پرستاری نیاز به ساختن در میان مدیران تصمیم گیری حوزه درمان را دارد که نشان دهنده ایران هلث تختی مناسب جهت ارائه امکانات سیستم کاربردی شیفت نگار ارائه میآورد.
آیا این سامانه رقیبی برای موارد مشابه است؟
فرآیندی که سامانه شیفت نگار اتوماسیون یک مرحله قبل از شروع به کار سامانههای مشابه و کنترل تردد و کارگزینی است. سامانه شیفت نگار نه تنها رقیب این سامانهها نیست، بلکه مکمل این سامانههاست.
به طور کلی چه لزومی برای ایجاد چنین تحولاتی وجود دارد و چه کاری از دوش کادر درمان بر میدارد؟
پیشرفت با پیشرفت تکنولوژی، در همه امور مربوط به شگرف ایجاد شده است ولی حوزه مدیریت پرستاری روال در همه بیمارستانها به صورت دستی و با مصرف بسیار زیاد کاغذ همراه است. این گروه با تولید این نرمافزار سعی میکند تا شکل نگارش سنتی و کاغذی را به شکل آنلاین و مدرن امروزی انجام دهد که با این کار نه تنها نگارش برنامه ماهانه پرسنل بخشهای بیمارستانی به مقدار قابل توجهی توجهی میکنند، بلکه خطر خطای انسانی در آن است. به کارگیری تعداد کادر پرستاری نیز به صفر خواهد رسید.
تیم توسعه دهنده این برنامه شامل چه کسانی بوده و چقدر موفق بوده است؟
گروه نرمافزاری HealthCareIT با تکیه بر سالها تجربه کار در بخشهای بیمارستانی به عنوان پرستار بیهوشی و در سالهای بعدی به سرپرست تیم بیهوشی اقدام به تهیه یک برنامه جامع جهت مدیریت امور مدیریتی بخشهای بیمارستان به ویژه برنامه ماهانه پرسنلی که به عنوان سرپرست تیم بیهوشی در ۱۰ سال موفق بودند، تهیه کردند. گذشته مورد استفاده قرار گرفته. با توجه به شناخت ریشههای مسائل در این حوزه و اشرف به امور پرستاری و با نیاز به محاسبه دقیق از موضوع نگارش برنامه کامل پرسنل بخش، یک فایل در فرمت اکسل آماده شده است تا تمام محاسبات مربوط به تعداد پرسنل، تعداد شیفتها و… به صورت دقیق. و می تواند نشان دهد که در مرحله بعد از این عملیات طراحی نرم افزار قرار گرفتن را انجام دهد.
فکر می کنم این طرح چه زمانی به ذهن شما رسید؟
فکر کنید این طرح در ابتدا در سال ۱۳۹۰ در اتاق عمل بیمارستان لاله در ذهن شکل گرفت که با استفاده از امکانات موجود یک طرح بسیار ساده و در طول سالها موارد کاربردی به آن اضافه شد و در سال ۱۳۹۴ به طور کامل به برداشت رسید. . به طوری که با استقبالهای دیگر مواجه میشود. لازم به ذکر است که این فایل هنوز در حال استفاده میباشد. در بخش مدیریت پرستاری نگارش برنامه ماهانه پرسنل پرستاری یکی از حساس ترین و پرچالش ترین مسئولیت سرپرستان در بخش های مختلف بیمارستان است. از طرفی شمارش تعداد پرسنل به تفکیک صبح و عصر و شب در روزهای مختلف ماه به صورت دستی، خود بسیار وقت گیر است.
درباره طرح و روش کار این سامانه هم توضیحی ارائه می دهد؟
این سامانه با هدف به روز رسانی شکل نگارش برنامه ماهیانه یا هفتگی پرسنل سازمان/بیمارستان از سنتی و کاغذی و فرمایشی به شکل آنلاین/ تحت شبکه و مدرن امروزی و تختخوابی مناسب جهت (self organization) و هوشمند سازی طراحی شده است. این سامانه با امکانات و ابزارهای خود مانند مرکز پیام، امکان نظر سنجی و … سرعت، کارآیی و دقت بالا را برای کاربران، مدیران میانی و مدیران عالی سازمان به ارمغان میآورد.
نگارش برنامه ماهیانه در سازمان/ بیمارستان به شکل دستی و با مصرف زیاد کاغذ همراه است ضمن اینکه دقت و سرعت بسیار پایینی دارد. پرسنل برنامه درخواستی خود را در دفتر درخواست برنامه ثبت میکند و سپس سرپرست برای جمع آوری نیرو و چیدمان نیرو در روزها و شیفتهای ماه آینده به تعداد لازم مینماید که با توجه به تعداد زیاد نیروها در رستههای مختلف و درخواستهای مختلف برنامههای بسیار طاقت فرساست. در این میان چه بسا خطاهایی هم اتفاق بیفتد. مثل تعداد نادرست نیرو در شیفتهای مختلف و تعداد ناکافی یا تعداد زیادی نیرو. در حالی که در سامانه شیفت نگاری این اطلاعات و درخواستها به صورت برخط جمع آوری مدیریت و در رویت همکاران است که برای ایجاد تغییرات در جهت تکمیل کادر مورد نیاز بخشهای یک سازمان در شیفتهای کاری مختلف میکند. علاوه بر این در سامانه شیفت نگار کاربران قادرند برنامه ماهیانه را به صورت پیشنهادی در صفحه اصلی برنامه در دوره زمانی مشخص و با دسترسی محدود به برنامه خود را درج کرده و از برنامه درخواستی سایر همکاران مشخص گردند. در این تخت در مواردی که خواستار اضافه کردن محلهای مورد نیاز است، مشخص میشود که در صورت اقدام به درج شیفت اضافی میشود و در مواردی که درخواستها بیش از مقدار تعیینشده در آن روز یا شیفتگیری میشوند. با این رفتار و فرهنگ سازی مناسب امکان ) (self organization و هوشمند سازی در بستر سامانه شیفت نگار شده است.
با سپاس از شما به خاطر شرکت در این گفت و گو
### پایان خبر رسمی